Mitä on maadoitus?

Maadoittuminen

Maadoittumisen (eng. Earthing tai Grounding) idea yksinkertaisuudessaan on ihmisen ja maan välisen yhteyden ylläpitoa. Esimerkiksi kävelemistä paljain jaloin nurmikolla.

Maadoittumista voisi verrata auringon antamaan D-vitamiiniin. Tiedämme, että paljas iho pystyy ottamaan sitä vastaan ja se on hyväksi meille. Samoin paljas iho pystyy ottamaan vastaan maan antamaa energiaa, mikäli suora yhteys maahan vain luodaan.

Nyky-yhteiskunnassa kävellään enää harvoin paljain jaloin ulkona, varsinkaan pidempiä aikoja. Elämme erityksissä maayhteydestä.

Onko eristäytyminen ongelma?

Maa on täynnä negatiivisesti varautuneita elektroneita ja ilman yhteyttä maahan, kehomme solut eivät voi tasata positiivista varausta. Olemme ensisijaisesti sähköisiä olentoja ja vasta sen jälkeen kemiallisia.

Eristyksissä oleminen aiheuttaa kehon joutumisen epätasapainoon ja altistaa sen erilaisille ympäristön riskeille.

Ratkaisu

Maadoittumisen puutteen ongelma ratkaistaisiin hyvin helposti, jos jokainen meistä voisi varata 30 minuuttia päivässä paljain jaloin kävelyyn. Valitettavasti kaupungeissa asuville ja kiireen keskellä eläville ihmisille se on harvoin vaihtoehto.

Tämä ongelma on ratkaistu kehittämällä teknologiaa, jonka avulla saadaan maadoituksen vaikutukset ilman, että tarvitsee viettää aikaa ulkona. Maadoitustuotteiden avulla on mahdollista maadoittua samalla kun nukkuu, syö, työskentelee tai vaikka katsoo televisiota.

Maadoituksen hyödyt

Maadoitus ei vain ehkäise eristäytymisestä aiheutuvia ongelmia. Sen hyödyntämisestä on myös raportoitu useita hyötyjä. Tarkemmin niistä voit lukea täältä tai tutustua useisiin tieteellisiin tutkimuksiin.

Merkittävimpiä hyötyjä ovat:

  • Unenlaadun paraneminen (kortisolitasot laskevat ja melatoniinitasot paranevat maadoituksen vaikutuksesta).
  • Kiputilojen ja kroonisten kipujen sekä tulehdustilojen väheneminen.
  • Nopeampi palautuminen urheilusuorituksista.
  • Suoja elektromagneettisilta kentiltä eli sähköallergian ehkäiseminen ja hoitaminen.

Kuulostaa oudolta?

Maadoitaminen kuulostaa monelle täydelliseltä sekoilulta ja usein ensireaktio on epäilevät. Se on hyvin ymmärrettävää, koska ilmiöön on vaikea keksiä mitään järkevää selitystä ottamatta asioista selvää. Olimme itsekin erittäin epäluuloisia maadoittamista kohtaa, mutta kattavan tutkimisen jälkeen vakuutuimme. Erilaiset kaksoissokkotutkimukset sekä omat kokeiluiden avulla koetut suorat hyödyt ovat varmistaneet uskoamme.

Ensi-istumalta sinun ei tarvitse uskoa, vaan suosittelemme tutustumaan tutkimuksiin ja kokeilemaan itse käytännössä.