UKK

Mikäli etsimäsi tieto löytyy alla olevista aiheista, voit klikata sitä ja siirryt automaattisesti vastauksen kohdalle. Voit myös jättää sivun lopussa olevan lomakkeen kautta lisää kysymyksiä meille.

Mitä on maadoittuminen?

Maadoittuminen (englanniksi earthing tai grounding) tarkoittaa yksinkertaisuudessaan on ihmisen ja maan välisen yhteyden ylläpitoa. Esimerkiksi kävelemistä paljain jaloin nurmikolla. Lue lisää tietoa täältä.

Maadoittumisen tarkoitus

Maadoittumalla pyritään tasamaan kehon tasapaino. Elämme eristyksissä luonnollisesta maayhteydestä, mikä estää kehomme soluja tasaamasta positiivista varausta maan negatiivisesti varautuneilla elektroneilla.

 

Mitä ovat maadoitustuotteet

Maadoitustuotteet on suunniteltu helpottamaan maayhteyden muodostamista sisätiloissa sekä kaupunkiolosuhteissa, missä luonnollinen maadoittuminen, kuten paljain jaloin kävely on vaikeampaa. Tuotteita on monenlaisia ja niistä voi jokainen valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Maayhteys muodostuu joko maadoituspuikon avulla suoraan maahan tai hyödyntämällä maadoitettuja pistorasioita.

Maadoituslakana

Maadoituslakana on käytännössä maadoitettu lakana. Se on tehty puuvillasta sekä ohuista hopeisista kuiduista, mitkä mahdollistavat maadoittumisen. Maadoituslakanan käyttö on erittäin yksinkertaista ja helppoa. Se levitetään sängylle aluslakanan päälle. Nukkuessa täytyy vain varmistaa, että jokin kehon paljas osa koskettaa lakanaa, jolloin maayhteys muodostuu. Lisää tietoa lakanasta löytyy täältä.  Myös päällyslakanoita on saatavilla.

Maadoitusmatto (näppäimistön maadoitus)

Maadoitusmatot ovat käteviä esimerkiksi työkäytössä. Ne voidaan sijoittaa näppäimistön alle tai vaikka jalkojen alle, jos haluaa työskenellä paljain jaloin. Matot toimivat samalla tavalla kuin lakanatkin. Tarkempi tietopaketti maadoitusmatosta löytyy täältä.

Maadoitusranneke

Maadoitusranneke on kevyin tuote kuljettaa matkassa aina minne menetkin. Rannekkeen voi sujauttaa ranteeseen tai nilkkaan ja käyttää vaikka televisiota katsellessa. Lisää tietoa rannekkeesta löytyy täältä.

Maadoituskengät

Rakennus – ja elektroniikkateollisuus käyttää erilaisia maadoitettuja kenkiä suojaamistarkoitouksessa. Kengät auttavat kyllä maadoittumaan, mutta eivät vas taaluonnollista maayhteyttä. Yhteyden muodostamiseen sopiva vastus tulisi olla 100 000 ohmia, kun teollisuustuotteissa se on usein 2 000  000 ohmia. Suosittelemme tutustumaan vastukseen ennen kenkien ostoa, mikäli haluat todellisen maadoituksen vaikutukset.

Maadoitetut sandaalit

Myös maadoitettuja sandaaleita on saatavana. Niiden valmistaja on GetGrounded Footwear. Tällä hetkellä saatavana on naisten mallia ja kokoja.

Mistä maadoitustuotteita saa

Maadoitustuotteita saa Suomesta TiedonPortaiden verkkokaupasta.

 

Maadoittuminen-kirja

Maadoittuminen – kirja kertoo kattavasti kuinka maadoitus ilmiönä löydettiin ja miten se on noussut huippu-urheilijoiden ja supermallien suosimaksi hoitokeinoksi. Kirjasta löytyy kattavasti erilaisia tutkimuksia ja analysointeja maadoitouksen vaikutuksista sekä teorioista sen takana. Kirjan voi tilata esimerkiksi Earthing.fi – verkkokaupasta, täältä. Alkuperäisteos ilmestyi vuonna 2010, suomennos 2012.

Clint Ober

Clint Ober on nykyaikisen maadoittumisliikkeen isä. Hän on toiminut pioneerina alalla ja tehnyt valtavasti tutkimustyötä. Maadoittuminen-kirjassa kerrotaan hänen tarinansa ja kokemuksensa.

Äänikirja ilmaiseksi

Kirjan voi kuunnella ilmaiseksi, englannin kielellä Groundologyn sivuilta, täältä.

 

Miten maadoitat itsesi

Maadoittuminen on helppoa. Ota kengät pois jalasta ja kävele paljain jaloin nurmikolla tai istu vaikkapa puistonpenkillä paljaat jalat maassa. Maadoittumiseen tarvitaan vain paljas iho  sekä luonnollista maapintaa, kuten nurmikkoa, vettä tai hiekkaa. Lisää tietoa tavoista maadoittua löytyy täältä.

 

Maadoituksen vaikutukset

Maadoituksella on lukuisia positiivisia vaikutuksia. Alapuolella on listattuna joitakin, listaamme lisää jatkuvasti. Lisää tietoa vaikutuksista löytyy täältä.

Vähennä stressiä

Maadoituksen on todettu laskevan stressitasoja huomattavasti. Tarkemman tutkimuksen löydät aiheesta täältä.  Mutta myöskään maadoitus ei pysty ihmeisiin. Mikäli olet todella stressaantunut, pyri ensin poistamaan elämästäsi stressinaiheuttajat.

Paranna univaikeudet

Maadoittumisesta voi olla apu univaikeuksiin. Stressin väheneminen, kehon rauhoittuminen ja mahdollisten kiputilojen lievittyminen maadoittumisen avulla voivat vaikuttaa unen laadun paranemiseen.

Lihasten palautuminen

Maadoittuminen auttaa tutkitusti palautumiseen urheilusuorituksista. Kattava artikkeli aiheesta löytyy täältä.

Sähköallergia ja sähköyliherkkyys

Maadoitus voi helpottaa sähkön ja säteilyn aiheuttamia oireita. Maadoituksen on todettu jossain määrin suojaavan meitä sähkösaasteelta, jota löytyy ympäriltämme kaikkialla. Jos kärsit em. herkkyydestä ja haluat maadoittaa itsesi, aloita varovasti, hyvin lyhytaikaisilla ”annoksilla”. Kattava artikkeli aiheesta löytyy täältä.

 

Maadoitus kritiikki

Tietojemme mukaan maadoituksesta ei ole saatavilla sellaista kritiikkiä, jonka taustalla olisi tutkimustyötä. Aihe herättää helposti vastustusta, koska se kuulostaa nyky-yhteiskunnassamme oudolta asialta. Se on kuitenkin hyvin yksinkertainen ja luonnollinen asia, jota olemme tehneet vuosituhansia.

Jos tiedät maadoitukseen kohdistuvaa ja tutkimuksiin perustuvaa kritiikkiä, toivomme että lähettäisit sitä alla olevan lomakkeen kautta. Kiitos!

Tutkimuksia maadoittamisesta

Maadoituksesta ja sen vaikutuksista löytyy paljon erilaisia tutkimuksia. Olemme koonneet sivuillemme erillisen osion niitä varten. Pääset tutustumaan osioon täältä.

www.earthinginstitute.net

Earthingistitute on maadoittumisen ympärille perustettu instituutti, jonka tarkoituksena on tutkia kattavasti maadoittumista. Heidän sivuiltaan löytyy paljon erilaisia tutkimuksia sekä kattava kysymys-vastaus – osio.

Dr Mercola

Dr. Mercola on tutkinut maadoittumista enemmän ja suosittelee sitä. Hänen kommenttejaan asiasta löytyy englanniksi täältä.

David Wolfe

David Wolfe tunnetaan ravintoasiantuntija, mutta hän on myös yksi maadoituksen pioneereista. Hän on konferensseissaan puhunut maadoituksesta ja näyttänyt yleisölle sen vaikutuksia. Wolfelta löytyy kattava videosarja aiheesta, mikä on katsottavissa täältä.

 

Kysy vapaasti!

Etsitkö vastausta tiettyyn kysymykseen maadoituksesta etkä löytänyt sitä. Jätä kysymys (vaikka anonyymisti) ja vastaamme siihen parhaamme mukaan!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (jos haluat vastauksen sähköpostiisi)

Kysymyksesi(sekä mahdolliset lisätiedot)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>